cat de departe ai merge pentru a scapa de trecut?

Posted by Horia on December 26, 2013 in ganduri |

Am citit aceasta intrebare acum cativa ani, pe carcasa unui film remarcabil, “Culoarea Minciunii”, care ii are in rolurile principale pe Nicole Kidman si Anthony Hopkins. La momentul respectiv m-a pus pe ganduri, pe care acum am decis sa le insir pe “hartie”.past__present__future_by_xnotperfectbutrealx-d3exrqh

Am fost mereu de parere ca daca vrei sa cunosti un om cu adevarat, trebuie sa ii cunosti mai intai trecutul, deoarece acesta ne caracterizeaza cel mai bine, indiferent de ceea ce gasim in el. Fie ca pare perfect sau amestecat cu lucruri regretabile, el arata de cele mai multe ori cine suntem sau cine am fost.

Din fericire, din cand in cand, viata ne da ocazia sa ascundem bine de tot lucrurile de care nu suntem tocmai mandri si sa ne “reconstruim”. Spun ca aceste lucruri pot ramane doar ascunse, pentru ca indiferent cat de mult am incerca, nu vor fi uitate in totalitate.

Ocaziile acestea nu sunt foarte dese, iar atunci cand ne sunt prezentate, trebuie sa ne punem o intrebare, la care raspunsul sa fie sincer in totalitate: “Sunt multumit cu cine sunt?” In cazul in care ne mintim pe noi insine, riscam sa ajungem la un rezultat total opus a ceea ce ne doream sa realizam. Asa ca…mare atentie :-).

Dar…ce se intampla cand ajungem intr-un punct in care viata nu ne mai ofera oportunitati de a o lua de la capat? Fugim ! Nu o facem pentru ca acesta este instinctul uman, ci pentru ca realizam destul de tarziu toate greselile facute, ne umplem de nostalgie, iar tot ce am vrea ar fi sa…dam timpul inapoi.

Ceea ce incerc sa spun este ca ocaziile de a schimba ceva in viata noastra trebuie tratate cu maxima seriozitate si rabdare, indiferent de momentul cand “ne sunt puse pe masa”. Iar daca acestea nu vin atunci cand ne dorim noi, nu trebuie sa fugim, trebuie sa ne analizam trecutul mai in amanunt, sa vedem unde si cum am gresit pentru a nu mai face aceeasi greseala.

 

Share

Tags: , , , , , ,

Copyright © 2012-2019 Horia Calin All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.