cat timp rezisti fara telefonul mobil?

Posted by Horia on December 24, 2013 in ce-mi place mie, de-ale lor |

Pare din ce in ce mai greu de conceput o lume in care sa nu stati cu telefonul mobil mereu dupa voi, nu? A devenit un reflex sa verificati la cateva minute daca nu ati primit vreun mesaj pe Whatsapp, sau daca v-a mai raspuns cineva la ce ati postat pe Facebook.

Iar de la cele mai multe ori, daca nu avem nicio notificare, facem rost de ele: updatam un status, dam niste like-uri pe Instagram sau reluam o discutie terminata mai devreme pe orice fel de chat. Am observat ca acest lucru a devenit un tic nervos chiar si pentru mine, mai ales de cand mi-am facut upgrade la abonament si am ceva mai mult net inclus.

Un joc dragut(pe care l-am si jucat), despre care am citit pe 9gag sau un alt site asemanator, in urma cu ceva vreme, suna cam asa: Ne asezam la masa, punem toti telefoanele cu ecranul in jos, iar cel care se uita primul la al lui, plateste consumatia pentru toata lumea. Sigur, aceasta era doar o metoda de transmite lumii ca interactiunea cea mai importanta este cea cu cei de langa tine.

Cu ocazia sarbatorilor, acest mesaj devine si mai important, pentru ca este una dintre putinele perioade ale anului in care ne vedem cu familia in varianta extinsa, cu prieteni vechi si petrecem ceva timp impreuna. Baietii(si fetele) de la Vodafone au venit cu o aplicatie draguta, care sa sustina initiativa de a sta cat mai mult la masa fara a-ti poza sarmalele facute de bunica pentru a te lauda ca ale tale sunt cele mai bune.

Aplicatia se numeste Craciun Linistit si este disponibila atat in App Store cat si pe Google Play. Ce face aceasta e destul de simplu: cronometreaza cat timp ai lasat telefonul neutilizat. Pornesti un cronometru, iar atunci cand n-o sa mai rezisti tentatiei de a raspunde prietenilor, vei afla cate minute(sau poate chiar ore) ai stat departe de Whatsapp, Facebook, Twitter si asa mai departe.

Mie imi place foarte mult aceasta idee, si chiar o sa o propun pe 25 cand ma asez cu toata lumea la masa de Craciun. Chiar daca la inceput poate parea putin dificil, pana la final cu siguranta o sa va relaxati ceva mai mult si o sa va puteti bucura de o discutie face-to-face . 🙂

Eu mi-am instalat aplicatia, si o sa incerc sa imi stabilesc un record cat mai mare, pana acum am utilizat-o doar in scopul de “explorare”.

2013-12-24 00.24.352013-12-24 00.32.53  2013-12-24 00.25.03

Share

Tags: , , , , , ,

Copyright © 2012-2020 Horia Călin Toate drepturile rezervate.