colturi de hartie(1)

Posted by Horia on December 30, 2013 in colturi de hartie |

Emotiile ma copleseau intr-o masura destul de mare iar totul in jurul meu parea ca se petrece cu viteza mai mare decat ma miscam eu. Sau poate imi era inca destul de somn. Cu siguranta eram foarte agitat iar sentimentele mele erau amestecate…IMG_4051

Eram si sunt in continuare destul de mandru de mine pentru ca ajunsesem aici, cand majoritatea lumii din jurul meu nu era atat de increzatoare ca o voi scoate la capat cu toate. Ma zbatusem in banca aceea mica si albastra in ultimii 4 ani pentru a dovedi ca sunt mai presus de vorbele rele care se auzeau despre mine, iar urmatoarea perioada era vitala pentru a sustine ceea ce voiam sa dovedesc. Intr-un scenariu tipic mie, urma sa o dau in bara la inceput, ca apoi sa ma straduiesc din greu sa imi indrept greselile.

Aflandu-ma in aceasta perioada, ceremonia si balul de absolvire mi-au dat o stare in care ma gandeam la diferentele dintre copilul care a intrat prima oara pe portile liceului si omul care era trimis acum pe drumul sau.

Prima zi de liceu inca imi este proaspata in memorie. Agitatia, frica, emotiile, pe toate as putea sa le descriu pana in cel mai mic amanunt. Pentru moment, e de ajuns sa stiti ca aveam o teama inimaginabila, care a ramas instalata in mine pentru aproape 4 ani. In ultimul semestru al clasei a XII-a ceva s-a schimbat. Nici nu ma intereseaza exact ce anume. Stiu doar ca acum, cand mai e putin pana la perioada bacalaureatului si admiterii, ma simt pregatit pentru acest nou pas.

Revenind insa, mi-am dat seama ca in ciuda faptului ca era vara si soarele apunea destul de tarziu, zilele pareau mai scurte ca in Decembrie. Programul meu era de vina. Orice incercare de a-l organiza cat de cat pe foaia de hartie a esuat lamentabil. In loc sa il modific dupa cum consideram eu ca e mai bine, parea ca el ma controla pe mine.

“N-o sa conteze nimic, doar rezultatul final” – imi repetam in momentele in care simteam ca nesiguranta ma cuprinde.

 

Share

Tags: , , , ,

Copyright © 2012-2020 Horia Călin Toate drepturile rezervate.