cum m-a schimbat pe mine liceul

Posted by Horia on May 29, 2013 in de prin jurul meu |

Aproape am absolvit. Le-am stat atat de mult pe cap celor de acolo ca s-au decis ca e mai bine sa ma treaca si sa scapam cu totii de o grija.

graduationSaptamana asta a fost destul de aglomerata. Treburi de facut, flori de luat, costume de finisat, sentimente de ascuns, medii de incheiat. Am inceput-o de luni de la 6 cu o oarecare stare nostalgica. Stateam si ma uitam peste fotografii din clasa a 9-a si fara sa-mi dau seama, am inceput sa incerc sa imi dau seama cum m-am schimbat, daca m-am schimbat, fata de cel pe care il vedeam in imagini.

Prima zi de liceu inca imi este proaspata in memorie. Agitatia, frica, emotiile, pe toate as putea sa le descriu pana in cel mai mic amanunt. Dar mi se par foarte putin relevante aceste sentimente, pentru ca toti ati trecut prin ele, fie ca vreti sa recunoasteti sau nu. Am sa va spun doar atat: am intrat pe poarta liceului cu o teama inimaginabila. Nu mi-am dat seama ce a cauzat-o nici pana in ziua de astazi. Bine-inteles, incercam sa o ascund. Saream de colo pana colo, vorbeam incontinuu, orice era necesar ca sa nu las la suparafata sentimentul asta care parca ma rodea.

M-am lasat cuprins de ea, si mi-a facut foarte mare rau in primul an. Mi-a terminat cheful de invatat, mi-a facut mediile mici, una peste alta, m-a tras inapoi rau de tot. Spre final, am inceput sa fac ceva in legatura cu asta, si am reusit sa o indepartez incet-incet. Dar era prea tarziu atunci, si m-a chinuit pana anul acesta, la fiecare test, ascultare, iesire la tabla, vorbit in public.

In ultimul semestru al clasei a XII-a ceva s-a schimbat. Nici nu ma intereseaza exact ce anume. Stiu doar ca acum, cand mai am 2 zile si voi fi declarat absolvent, nu ma mai tem. Nici de ce bac, nici de obstacolele care ma asteapta dupa. Ma simt ceva mai pregatit sa fiu un om mare. Oare asta a fost tot scopul liceului?

In alta ordine idei, as vrea sa le multumesc celor care mi-au fost alaturi de-a lungul acestor patru ani. Sunteti prea multi ca sa va insir, dar o sa incerc sa va caut personal si sa va scot la (cate) o bere.

 

Share

Tags: , , , ,

Copyright © 2012-2020 Horia Călin Toate drepturile rezervate.