de ce am dat si am ramas la electronica

Posted by Horia on March 6, 2014 in despre electronica |

Dupa 3 ani in care am ratacit aiurea pe holurile liceului, anul trecut, in clasa a 12-a mi-a fost pusa si mie intrebarea “la ce facultate vrei sa dai?”. Cum eu oscilasem de-a lungul timpului intre jurnalism-drept-medicina-informatica, habar nu aveam ce sa raspund la inceput.

M-am straduit sa fiu putin serios, m-am gandit si razgandit, iar in cele din urma m-am oprit asupra Electronicii. De acolo a inceput o cursa maraton, pentru ca nu stiam absolut deloc fizica iar matematica era inca o enigma.Kotaro

Totusi, provocarea adevarata n-a fost aici. Ea a inceput abia in Octombrie, cand mi-am dat seama in ce m-am bagat. Prin cap mi-au trecut diverse ganduri de a renunta, sa ma mut la alta facultate mai usoara, sa ma apuc de alt domeniu si multe altele mai “negre”. A fost mereu ceva care sa ma determine sa raman, iar zilele trecute am insirat toate motivele, pentru a “depana” un prieten blocat pe niste idei nasoale.

r: “tu de ce ai dat aici, pe langa pasiunea pentru calculatoare?”

h: “da’ n-am dat aici din cauza calculatoarelor. daca era asta, dadeam la automatica la cti”

“am dat pentru fascinatia asta cand privesc o placa de circuite, sa inteleg cum functioneaza, de ce sunt conectate in felul ala”

“am dat pentru ca vreau sa inteleg microcontroller-ul care le..controleaza”

“am dat pentru ca vreau sa invat sa le repar, sa le modific dupa cum vreau eu si sa fac altele mai departe”

 “am dat pentru ca am o pasiune pentru retelistica. e fascinatia asta, e ceva ce iubesc, efectiv.”

“ma sperie groaznic, e adevarat, dar in acelasi timp abia astept sa evoluez si sa invat cat mai mult”

Am reprodus aproape in totalitate conversatia pentru ca am dat cel mai sincer raspuns atunci, si orice as vrea sa scriu acum, nu se poate apropia de modul in care m-am exprimat pe moment.

La finalul zilei, la sfarsitul cursurilor, seminarelor si laboratoarelor… adevarul este ca nimic din ce se face acum nu merita facut daca nu iubesti. Indiferent de facultate si domeniu, mai bine renunti si o iei de la capat decat sa te chinui aiurea cu ceva ce nu iti da satisfactie…

“DO WHAT YOU LOVE, AND YOU WILL NEVER HAVE TO WORK A DAY IN YOUR LIFE”

Share

Tags: , , ,

Copyright © 2012-2020 Horia Călin Toate drepturile rezervate.