Droidcon la Bucuresti pe 7-8 Octombrie !

Posted by Horia on September 18, 2013 in evenimente care ma pasioneaza |

Începutul lui octombrie sună adunarea pentru toți dezvoltatorii și designerii de aplicații pe platformă Google Android la cea mai mare conferință regională de profil. Droidcon Eastern Europe va reuni la București pe 7 și 8 octombrie peste 300 de participanți din 10 țări din regiune.logo2013

Ediția din acest an are loc la Complexul Hotelier Caro iar dezvoltatorii care vor să se înscrie fie pentru Barcamp – demo de aplicații lansate după 1 ianuarie 2013 – fie pentru sesiunea de prezentări – aplicații deja de succes, development, OS features, APIs, developer tools, UI/UX design, monetizare, securitate – o pot face pe site-ul evenimentului.

La ediția din acest an, pe lângă tineri dezvoltatori, vor susține prezentări de specialitate legate de platforma Android lideri din domeniu:

  • Carsten Sensler, Manager Technology an Operations, T-Systems, divizie a Deutsche Telekom -lucrează pentru Deutsche Telekom de ani buni. A început în domeniul integrării și arhitecturii de business, înainte de a deveni senior manager pe zona de tehnologie în noul departament strategic de “Educație” înființat de companie.
  • Philipp Kandal co-fondator și CTO la Skobbler, una din cele mai importante companii europene de dezvoltare de aplicații mobile, cu specializare pe servicii de localizare, inclusiv pentru industria auto. Skobbler are în prezent peste 4 milioane de utilizatori ai aplicațiilor sale. Compani are sediul în Berlin dar majoritatea echipei de dezvoltare (70 de programatori) e localizată la Cluj.
  • Tim Messerschmidt, Developer Evangelist EMEA, PayPal – este un vechi dezvoltator de Android și își canalizează experența și specializarea dobândite din poziția de Developer Evangelist și activează ca mentor pentru Seedcamp, Wayra, Startup Wise Guys & Rockstart.
  •  Adam Mathias, co-founder Qutsu – Din 2007-2013 a fost un inginer de software la Google, unde pasiunea sa intelectuală pentru limbi straine l-au dus catre Google Translate. La Droidcon el va vorbi despre monetizare, strategiile de exit, inspirație antreprenorială și gândirea unei aplicații dincolo de vânzări și advertising.
  • Marius Mailat, CTO Appseleration – devoltă aplicații Android, QNX și iOS încă din 2000. De asemenea, este un experimentat dezvoltator Java, construind de-a lungul carierei aplicații majore pentru Xerox și Sabre Travel Network Germania. Conduce departamentul de dezvoltatori de la Appseleration în Germania și este liderul comunității Androider.ro cu peste 5000 de membri activi.
  • Aurelian Dumanovschi, co-founder Work In Progress – a început ca web developer în 2002 și a trecut de la construcția de siote-uri la cea de aplicații web și servicii, specializat fiind în PHP, Rails, Java, Javascript, Node.js, MySQL, Mongo DB și Redis. Din 2009 a dezvoltat împreună cu echipa sa aplicații de succes precum Electric Castle, Zonga, Headspace, Ski Romania, Redescopera Romania, Screach, Feroviar.
  • Mihai Cristian Petrescu, Lead Android Developer, Appscend – a început tot ca web designer, după care a făcut pasul către aplicații pentru smartphones mai întâi în C++ și Java.

De asemenea, Droidcon Eastern Europe a pregătit workshopuri practice dedicate dezvoltatorilor, axate pe: dezvoltarea de aplicatii, securitatea aplicatiilor mobile, monetizare, design, interfete si user experience etc).

Sistemul de operare operare de tip deschis Android s-a impus ca cea mai importantă platformă mobilă pentru smartphones. Potrivit cifrelor date publicității de Google, Play a depășit App Store și în ceea ce privește numărul de aplicații găzduite – cu peste un milion de apliocații față de cele peste 900.000 din App Store.

Potrivit IDC, Apple a livrat în cel de-al doile trimestru al anului 14,6 milioane de iPad, o scădere de 14% comparativ cu același interval al anului trecut. Pe același interval, livrările de tablete Android au crescut de la 10,7 milioane în trimestrul al doile din 2012 la 28,2 milioane în al doiela trimestru al acestui an – o creștere de 163%. Practic, principalele sisteme de operare mobile rivale, iOS și Android și-au inversat ierarhia în clasament și pe segmentul tabletelor.

În cel de-al doile trimestru al anului, descărcările de aplciații din Google Play Store au depășit cu 10% descărcările de aplicații pentru principala platformă rivală, App Store (cu toate că veniturile generate de platoforma Apple continuă să rămână mai ridicate).

Share

Tags: , , , , ,

Copyright © 2012-2020 Horia Călin Toate drepturile rezervate.