eu cred in… educatie

Posted by Horia on October 9, 2018 in ganduri |

Trucurile de magie au un principiu foarte simplu in spate: cu cat te uiti mai de aproape, cu atat vei pierde mai multe detalii. Pe asta se bazeaza magicianul – sa-ti fure ochii cu partile stralucitoare, cu tipa pe jumatate dezbracata si cu vorbele astfel incat sa fii cat mai putin atent la ce e in spatele cortinei sau ascuns in maneca.

Va suna cunoscut?

Am incercat, de-a lungul timpului, sa nu plec urechile la certuri, indiferent de tema pe care se purtau: bani, politica, religie, pentru ca… dupa parerea mea, ambele parti din cadrul conflictului au acelasi interes ca si magicianul. Din exterior, pentru cei neinteresati, scrolleri pe Facebook, pe Instagram, sa se vada doar o bucatica din adevar, despre care poti da share-uri si poti face videoclipuri de influencer.

Bun… avem problema, care-i solutia?

Ghici ciuperca ce-i. Educatia. Nu ma refer, din fericire, doar la educatia celor 12 clase pe care ti-o da statul. Ma refer la un nivel de cunostinte pe care fiecare trebuie sa si-l construiasca prin citit, prin documentare, prin niste conversatii inteligente.

Ca sa subliniez – toate aceste activitati isi pierd valoarea in momentul in care sunt realizate prin intermediul unei retele de socializare.

Cititul se face din carti. Documentarea din surse verificate care sa nu fie influentate in vreun fel (s-ar putea sa petreci ceva timp pana sa le identifici). Conversatiile se poarta cu oameni inteligenti si mai bine pregatiti decat tine, de la care chiar ai ceva de invatat.

E clar, da? Lucrurile astea n-o sa le scoti din textul pozelor de pe Instagram.

Ce facem… mai departe?

Pai cum adica? Te-ai informat, ai citit, acum esti pregatit sa faci scandal, ca doar esti sigur pe ce stii.

Eh, daca esti in continuare chitit sa faci tam-tam, desi consideri ca esti bine informat… atunci ia-o de la capat. Ti-a scapat ceva.

Statul, Dumnezeu, ma-ta… toti ti-au dat doua urechi si o gura ca sa poti sa asculti de doua ori si sa vorbesti o singura data. 🙂

Stay awesome,

Horia

Share

Copyright © 2012-2021 Horia Călin Toate drepturile rezervate.