0

jurnal de grasut #1 – alerg (si) in 2020

Posted by Horia on February 3, 2020 in jurnal de grasut |

Am inceput sa alerg pe la inceputul anului trecut cu gandul de a da burta jos. Era un lucru pe care il amanasem de multe ori de-a lungul anilor, avand diverse scuze, care mai de care mai proaste:

  • facultatea si examenele
  • vremea urata
  • e miercuri, nu pot sa alerg miercurea

Evident ca la inceput mi-a fost foarte greu: aveam mai multe kilograme decat imi place sa recunosc, ma dureau genunchii dupa 500 de metri si practic mi-ar fi fost mai usor sa ma rostoglesc pana la linia de finish. Dar incepusem sa raman fara scuze asa ca a trebuit sa ma tin de lucrul asta!

Am luat-o treptat: 3 – 5 -7 – 10km (in Bucharest Half-Marathon) si deja transformasem activitatea asta in ceva regulat. Am cautat tot felul de sfaturi, mi-am luat adidasii potriviti si ma simteam din ce in ce mai bine cand ma auto-depaseam.

O motivatie suplimentara a fost data si de faptul ca am gasit o cauza pentru care sa alerg – am purtat tricoul verde al celor de la Hospice Casa Sperantei si am strans donatii pentru ei atat in primavara cat si in toamna. Am citit cateva povesti despre faptele bune facute de oamenii de acolo si mi-am dat seama ca acei kilometri stransi pe sosea pot sa insemne mai mult decat o fac deja pentru mine

Am continuat cu progresul pana prin Octombrie, cand am reusit sa alerg 21km la Bucharest Marathon. Dupa aceea am avut un mic picaj si n-am mai incercat sa acopar distante mari decat daca aveam o zi mai proasta sau ma enervam pe ceva. Adica mai pe scurt mi-am gasit din nou niste scuze sa nu mai ies din casa.

Dar am reinceput din ianuarie cand inca era prea frig de iesit afara – am luat-o usor-usor pe banda, cu un pace maricel dar cu aceeasi determinare de a da jos din burtica. Pentru ca am facut ditamai pauza acum ma dor gleznele si dau vina pe vant pentru ca nu pot sa alerg cu o viteza constanta.

Din fericire mai am suficiente saptamani pana la primele evenimente majore din 2020 unde mi-am propus sa acopar 10 – 21 km. Nu am inca un plan foarte bine pus la punct dar incerc sa ii dau un contur. Mi-am propus doar sa-mi depasesc timpii din 2019 si sa nu mai intru in picaj la “sfarsitul sezonului”. Alergatul ma face sa ma simt mai bine, reusesc sa am niste timp doar pentru mine si cumva chiar si somnul il am mai odihnitor dupa ce acopar o distanta mai mare.

O sa incerc sa scriu pe aici in urmatoarele saptamani legat de progresul meu, ce mananc inainte de un antrenament, cum ma antrenez pentru a depasi distantele anterioare si de ce sfaturi tin cont in pregatirea pentru un semi-maraton/maraton.

Stay awesome!

Share

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2012-2021 Horia Călin Toate drepturile rezervate.