0

jurnal de grasut #2 – melodia ultimului kilometru

Posted by Horia on February 9, 2020 in jurnal de grasut |

In general imi este destul de usor sa imi gasesc motivatia pentru a alerga – ma uit in oglinda si vad ca (inca) sunt rotofel. Fiecare persoana in parte va gasi motivatie in altceva si aceasta e destul de importanta, intrucat reprezinta motivul pentru care tragem de noi si vrem sa ne auto-depasim.

Mie personal mi se par cei mai dificili intotdeauna primul si ultimul kilometru. Indiferent daca am facut o pauza de o zi, o saptamana sau daca ma resimt de la ultima alergare, acestea sunt cele mai mari hopuri. Si reusesc sa le depasesc cu ajutorul muzicii. Sau serialelor, depinde daca alerg pe afara sau pe banda.

La inceput e suficient sa imi pornesc un episod din The Crown sau Breaking Bad, sa ma captiveze actiunea si… asta a fost. Trec peste primul hop. Nu ma intelegeti gresit, nu e ca si cum ma deconectez de miscarea pe care o fac – sunt in continuare atent sa respir corect si sa nu fac vreun pas aiurea.

Dar mai misto e pe ultimul kilometru.

Acum aproape un an, am dat intamplator pe Spotify de o melodie care ma face sa ma simt… “in the zone”. Nu am o expresie mai potrivita pentru starea in care ma baga aceasta melodie, pentru ca ma determina sa dau 130% si sa imi imaginez cum trec linia de finish la toate evenimentele la care imi doresc sa particip. De atunci am inceput sa o folosesc mereu pentru “ultima suta”. Stiu exact ce durata are si din ce moment trebuie sa o pornesc, in functie de pace, pentru a o asculta fix de 2 ori pana la final.

Nu pot sa-mi explic exact de ce ma motiveaza sa trag de mine in felul asta si nici nu caut explicatia. Ma bucur doar de modul in care ma simt atunci cand o ascult.

In prezent lucrez si la un playlist complet care sa ma ajute pe parcursul unei curse – e cam greu de imaginat ca o sa alerg la semi-maraton ascultand-o pe Claire Foy discutand viitorul Marii Britanii.

Stay awesome!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2012-2021 Horia Călin Toate drepturile rezervate.