recomandare de film #4: a beautiful mind

Posted by Horia on October 5, 2015 in ce-mi place mie, pareri despre diverse |

A trecut ceva vreme de cand am reusit sa postez constant, dar mai ales, de cand am facut o recomandare cinematografica. Desi vad mai multe filme pe saptamana decat imi place sa admit, niciunul n-a mai reusit sa ma impresioneze de ceva vreme asa cum a facut-o “A beautiful mind”.tumblr_n2ma8g41tx1tvjti3o1_500

Lansat pe marile ecrane in 2001, “O minte sclipitoare”,  spune povestea lauretului premiului Nobel pentru stiinte economie, Josh F. Nash. N-am sa va mint sa va spun ca este un film care scoate pur si simplu in evidenta geniul unui om fara de care economia moderna ar fi avut o fata complet diferita. Nu numai, accentul este pus pe daruirea acestuia pentru munca, in ciuda luptelor interne si externe pe care a trebuit sa le duca – o poveste trista cu un ‘bittersweet ending’.

Inceputul anilor 2000 au reprezentat “momentul” lui Russell Crowe. Practic daca voiai sa-ti asiguri niste nominalizari si premii Oscar pentru filmul tau, era de ajuns sa-l plasezi pe el in rol principal. “The Insider“(1999) si “Gladiator“(2000) sunt doar 2 exemple care l-au recomandat pentru rolul principal din aceasta productie, in care si-a dovedit calitatile rar intalnite la actorii moderni. Nici jennifer Connelly in rolul sotiei, Alicia Nash, nu trebuie scapata din vedere.

Este inceput de saptamana, nu aveti inca chef cu adevarat de treaba. Daca v-au placut “The Theory of Everything” si “The Imitation Game”, doua filme ceva mai noi care spun povesti de geniu, e cazul sa vedeti “A beautiful mind”.

IMDb Rating: 8.2

Vizionare placuta!

Stay awesome,

Horia

Share

Copyright © 2012-2021 Horia Călin Toate drepturile rezervate.